Dit recept is een musthave voor iedere vrouw (en man) die van chocola houdt en ook graag voor gezonden ingredienten kiest. Hierna wil je nooit meer anders. Je kunt de banaan er ook uit laten.
Ingredienten
120 gram amandelmeel
30 gram kokosmeel
250 gram dadels
1 banaan
50 gram gesmolten kokosolie
3 el rauwe cacao
2 tl kaneel
1 tl na-bicarbonaat
5 eieren
klein scheutje plantaardige melk
Zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed bakvorm met bakpapier of smeer in met beetje kokosolie. Smelt de kokosolie
Meng de amandelen, dadels, cacao en kaneel in de keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg een snufje zeezout toe. Doe vervolgens de eieren, de banaan en de afgekoelde gesmolten kokosolie erbij. De er een scheut plantaardige melk bij tot het ene smeuig geheel is.
Proef het mengsel, voeg eventueel extra cacao, kaneel of zout toe. Voeg daarna pas de na-bicarbonaat toe en roer dit erdoor.
Giet het mengsel in de bakvorm en bak af in 30-45 minuten (beetje zacht in het midden mag)