Creëer het leven dat jij verdient.

Gezondheid is je hoogste goed. Wil  je optimaal gelukkig zijn dan is het essentieel om de regie te nemen over jouw gezondheid. Als jij daar wel wat hulp bij kunt gebruiken is het nu je kans. Grijp deze. 

Kies jouw plan

Get inspired
about food

Maak kennis met de magie van orthomoleculair koken
3
99 excl. btw
 • 24 orthomoleculaire recepten
 • Gratis E-book over de schaduwkant van graan
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Schimmelprotocol
auto-didact

Vind je weg binnen de wereld van orthomoleculaire voeding
59
99 excl. btw
 • Complete gids over orthomoleculaire basisvoeding
 • Schimmel-eliminatie stappenplan
 • 24 orthomoleculaire recepten
 • Gratis E-book over de schaduwkant van graan
 •  
 •  
 •  
 •  

Van mond tot kont optimaal

Een compleet programma voor voeding op maat
194
99 excl. btw
 • Complete gids over orthomoleculaire basisvoeding
 • Schimmel-eliminatie stappenplan
 • 6 wekelijkse video's over optimale spijsvertering
 • Pathogenen kruidenkuur
 • 1 consult fysiek of online
 • 24 orthomoleculaire recepten
 • Gratis E-book over de schaduwkant van graan

Het heeft mij jaren (en een hele opleiding) gekost om te begrijpen waar mijn eigen depressie en uiteindelijk burn-out vandaan kwamen.

 

Wat bleek: ik was niet gek en er was ook niets mis met de stofjes in mijn hoofd. Mijn darmen… ja, daar was het wel een puinhoop.

 

Een schimmelovergroei was een van de boosdoenders waardoor ik jaren lang met prikkelbare darmen (waar niks aan te doen was volgens de huisarts) rondliep. Klachten als buikpijn, kwamp, obstipatie en dan weer diarree waren voor mij mandelijkse kost. Soms zat ik een uur lang op de WC pijn te lijden.

 

Dat dit een depressie zou kunnen veroorzaken daar had ik nog nooit van gehoord.

 

Pas toen ik daar ben gaan opruimen, mijn voeding en leefstijl drastisch heb omgegooid kreeg ik langzaam, maar zeker de energie die ik nodig had om ook de emotionele en mentale kant van mijn depressie aan te pakken. 

Ervaringsverhalen

'Onze dochter is vegetarisch en Ineke gaf ons een heel mooi inzicht in wat ze nodig heeft om haar weerstand op peil te krijgen en houden.'

Onze dochter (9) was een langere periode veel ziek. Koorts, moe en verkoudheidsklachten. Ze leek er maar niet overheen te komen. Ze miste best veel schooldagen en ook sporten lukte vaak niet. Een bloedonderzoek liet verhoogde ontstekingswaarden zien en het advies van de huisarts was gewoon ‘uitzieken’ Het zat ons niet lekker en zo kwamen we bij Ineke terecht. Onze dochter is vegetarisch en Ineke gaf ons een heel mooi inzicht in wat ze nodig heeft om haar weerstand op peil te krijgen en houden. We hebben hele goede voedingsadviezen aangevuld met probiotica, en omega 3 gekregen. Na een paar weken knapte ze ontzettend op en is ze weer helemaal de oude. Vrolijk en vol energie. We zijn Ineke ontzettend dankbaar voor de mooie inzichten en adviezen.
Douwine
Voedingsconsult

'Door het aangepaste voedingspatroon en de andere mindset die ik nu heb qua voeding voel ik me 100% beter.'

'Door het aangepaste voedingspatroon en de andere mindset die ik nu heb qua voeding voel ik me 100% beter. Ik heb sinds die tijd geen last meer gehad van mijn buik na voeding. Mijn eczeem is zoveel beter geworden. Mijn huid is nog wel droog, maar het oogt anders en voelt niet meer pijnlijk aan. Zo’n opluchting en zeker meer vertrouwen in mijn lichaam. Het is zo fijn dat je nu de kennis hebt, ik had het natuurlijk veel eerder willen weten. We hebben zoveel invloed op wat we in ons lichaam stoppen, en met de hulp van Ineke heb ik dit door kunnen pakken. Het contact en de uitleg vond ik lekker duidelijk en strak, waar ik van houd, dus paste prima bij mij.'
Linda
Traject voeding

'De kracht van herhaling.'

EFT Ik ben na de duidelijke uitleg en oefenen met Ineke aan de slag gegaan met emotional Freedom Techniques. Ik merk dat het iets doet, ik ben meer in balans en heb minder last van negatieve gevoelens. Ik heb het zelfs een kennis van mij geleerd en die heeft er ook erg veel aan in deze stessvolle periode waar we in leven. STRESS-WIJS Ineke kan ingewikkelde materie zo uitleggen dat het behapbaar is en gebruikt humor (daar waar dat kan) om het luchtig te houden. De kennis die ik al heb wordt begrijpelijk uitgelegd met goed toepasbare tips. Het werd duidelijk hoe belangrijk zowel goede voeding als ontspanning is, voor de spijsvertering.
Gea
Traject en stress-wijs

'Het heeft mij doen besluiten dat het klaar is om bij de pakken neer te zitten.'

Ineke heeft bij mij de neurotransmitterbepaling afgenomen. Ik denk dat ik momenteel in de moeilijkste periode van mij leven zit, en wat heb ik een inzichten gekregen. Ik herken mijzelf zo in deze bepaling. Het heeft mij doen besluiten dat het klaar is om bij de pakken neer te zitten en met mezelf aan de slag te gaan aan de hand van de uitslag van de bepaling.
Marieke
Neurotransmitterbepaling

'Inmiddels ben ik een paar jaar verder. Ik heb mijn energie weer terug. Mijn huid en haar zijn weer dikker, mijn psoriasis is onder controle.'

Toen ik begin 40 was keeg ik allerlei lichamelijke klachten, niet passend bij mijn leeftijd. Ik had een huilbaby gehad, daarna een beschadiging opgelopen aan mijn rug waardoor ik lange tijd niets kon en veel pijnstilling gebruikte. Er was langdurig sprake van stress, pijn, en gebrek aan rust. Slapen ging steeds slechter en ik raakte meer en meer vermoeid. Ik kreeg geheugenproblemen en ontwikkelde zelfs psoriasis. Emotioneel zat ik totaal aan de grond! Inmiddels ben ik een paar jaar verder. Ik heb mijn energie weer terug. Mijn huid en haar zijn weer dikker, mijn psoriasis is onder controle. Ik heb ontzettend veel geleerd van Ineke over mijn lijf en levensstijl. Bij tijden was dat een emotioneel proces, maar ik ben er zoveel beter uitgekomen dan ik er in ben gegaan! Ik had niks te verliezen en alles te winnen en dat is ook gebeurd: ik heb gewonnen. Ik gun dit iedereen! Het contact en de uitleg vond ik lekker duidelijk en strak, waar ik van houd, dus paste prima bij mij.'
Mirjam
Consult

'Ze begeleidde me liefdevol en streng (in de beste zin van het woord!)'

"Het was een erg fijne ervaring om bij Ineke mijn lijfelijke klachten (buikpijn, kaakkramp) en behoeftes te onderzoeken en te voelen. Ze begeleidde me liefdevol en streng (in de beste zin van het woord!) naar de ervaring van mijn lijf. Haar aanmoediging en bevestigende uitspraken hielpen me om nét een stapje verder te komen dan in mijn eentje lukt en zorgden ervoor dat ik met weer een extra stukje zelfliefde op de fiets naar huis stapte."
Margit
Consult lichaamswerk

'De ademoefeningen die je gestuurd hebt ga ik thuis ook doen.'

De theorie vond ik begrijpelijk en ik ga me er verder in verdiepen. De informatie en ervaring waren goed met elkaar in balans. De ademsessie vond ik erg ontspannend. De ademoefeningen die je gestuurd hebt ga ik thuis ook doen.
Anoniem
Stress-wijs

'Ik was "van het padje" geraakt, maar ik ga er nu weer mee beginnen.'

bedankt voor afgelopen vrijdag. Ik vond het echt geweldig Enkele jaren geleden was ik ook begonnen met orthomoleculaire voeding, maar ik was "van het padje" geraakt zeg maar. Ik ga er nu weer mee beginnen.
Anoniem
Stress-wijs

'Ik vind je lunch in 1 woord GEWELDIG!!'

Toen ik vrijdag naar huis reed vloog in nog half voor mijn gevoel. Ik vond het een hele fijne leerzame middag. Door de ontspannings-oefeningen kwam er veel lichamelijk ongemak los die avond. Ik heb 11 uur geslapen die nacht (normaal 5-6 uur). Ik wist niet wat me overkwam. De manier van hoe je met mensen omgaat spreekt mij erg aan. Ik voelde me heel vertrouwd bij je Ik zie je als een pure vrouw met no nonens. Top! Brutale vraag misschien maar wil je het broccoli-zoete aardappel recept ook met me delen? Ik vind je lunch in 1 woord GEWELDIG!!
Anneke
Stress-wijs

'Wederom zochten we hulp bij Ineke. Wederom kon zij ons dat bieden.'

Al jaren worstelen wij met de gezondheid van onze jongste. Hij was een huilbaby. Bij de huisarts kwamen we niet verder, bij Ineke wel. Hij bleek een aantal voedingsallergieën te hebben. We kreeg tips en handvaten, voerden dieetveranderingen door en lichamelijk kwam er rust. Lichamelijk, want in zijn gedrag liepen we thuis, en later op school ook, tegen problemen aan. Het is een heel slim en zacht ventje, maar soms, als hij overprikkeld was, of volliep, kon ineens de vlam in de pan slaan. Dan werd hij kwaad en onhandelbaar. Onbereikbaar. We merkten dat suiker (bijna logisch) en kleurstoffen voor hem niet werken. We kwamen er met Ineke achter dat ook granen hem enorm triggerden. We probeerden zijn voeding aan te passen en dat ook op school door te zetten, maar dat bleek, vooral met feestelijkheden, blijkbaar niet haalbaar. Toen zijn lerares hem wilde laten testen op ADHD, en zelfs het woord 'medicatie' viel, schrokken we enorm! Ons lieve jochie, met een stempel en synthetische medicatie... Wederom zochten we hulp bij Ineke. Wederom kon zij ons dat bieden. In plaats van ritalin stelde zij een aminozuur voor, en nog wat natuurlijke aanvullingen. We merkten het na 2 dagen al: we hebben een ander kind! Op school kwam de lerares naar ons toe om precies dat te zeggen: een ander kind!! De druk is van de ketel, het testen afgewend. Ook thuis is alles anders. Hij is niet ons enige kind. We komen met het hele gezin tot rust. Life changing, voor ieder van ons.
Deborah
Traject voeding

'Alles met de ratio op denken te lossen, ‘How was I wrong…’

Ik durf best te beweren dat ik na een paar vakgerichte opleidingen veel weet over orthomoleculaire voeding en suppletie. Het lukte mij echter maar niet om in mijn dagelijks leven gezonde keuzes te maken. Ik ging van dieet naar dieet, was even succesvol, maar daarna vierde de zelfsabotage hoogtij. Je raadt het al, binnen de kortste keren kwam ik weer aan (met natuurlijk een paar bonuskilo’s). Even op adem komen en vervolgens vol goede moed doorgaan in mijn oude overtuiging van nóg meer kennis opdoen. Dan zou het vast lukken toch? Dus heel fanatiek nog maar een boek lezen, podcast luisteren, studie doen, etc. Als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg. Op een ochtend besefte ik dat mijn rationele aanpak mij ver had gebracht, maar dat het mij op deze manier niet zou lukken om een gelukkiger leven te leiden. Ik zat vast in mijn cirkeltjes, als een kat die haar eigen staart probeert te pakken. Wat verlangde ik naar een coach die mijn saboterende patronen zou doorzien. Iemand die verstand van zaken heeft, over levenservaring bezit en eerlijk, duidelijk en oprecht is in haar communicatie. En daar was Ineke. Na 20 jaar aanklooien was ik best wanhopig, en Ineke nam meteen de leiding. Dat had ik nodig. Ze zei; ‘Als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg’. En dus liet ik alle diëten, voedingsschema’s en sportprogramma’s los. Ik zou naarbinnen keren. We maakten afspraken over ademhalingsoefeningen, meditatie en koudetraining, die ik trouw opgevolgd heb. Deze commitment en haar oprechte betrokkenheid, heeft mij zoveel kracht en energie gegeven. The only way out is in… Inmiddels een paar maanden verder kan ik vertellen dat de veranderingen enorm zijn. Iedere twee weken ga ik naar Ineke en telkens weer weet ze mij te verbazen over hoe ‘spot on’ ze mijn situatie van dat moment doorziet. Terwijl ik zelf soms nog onbewust om de hete brei heendraai, weet zij mij door een paar vragen te stellen, naar het centrum van mijn probleem te brengen. ‘The only way out is in’. Echt voelen wat er aan de hand is en ondertussen handvaten krijgen om nieuwe patronen aan te leren. Ik heb daardoor zoveel zelfvertrouwen gekregen. Ik voel me kalm, rustig en in balans. En het allermooiste is nog, dat ik geen enkele drang meer heb om op dieet te zijn. Het was slechts jarenlang een afleiding om bij mijn gevoel vandaan te blijven. Dat heb ik niet meer nodig. Ik vind het tegenwoordig zelfs fijn om met mezelf te zijn. Ik heb het uiteindelijk zelf gedaan, dat klopt, maar het was zonder Ineke niet gelukt. <3 Lieve groet,
Sara
Traject voeding en lichaamswerk

'De hele middag was inspirerend en ik ben thuis al flink aan de slag gegaan. Absoluut een aanbeveling.'

De middag starten met een grondende meditatie vond ik erg fijn. Je leerde ons over het belang van energie en liefde die we aan de voeding kunnen geven. Dit heeft mij meer bewust gemaakt. De locatie was perfect en ik was onder de indruk van de hoeveelheid stralende groente, kruiden en specerijen die we mochten gebruiken. Het praktisch bezig zijn in een gemoedelijke sfeer was leuk en erg leerzaam. De hele middag was inspirerend en ik ben thuis al flink aan de slag gegaan. Absoluut een aanbeveling.
Sabrina
Fermenteren kun je leren

'Topdag met een totale beleving!'

Topdag met een totale beleving! Presentatie over de alchemie en de energetische kant, de feitelijke uitleg van het fermenteren, inzichten, de bedding van de dag en de cohesie die dit bracht onder de deelnemers, in combinatie met de prachtige locatie zorgden er voor dat aan het eind van deze bijzondere dag het afscheid nemen van elkaar en van deze dag een brokje in de keel werd.
Jan
Alchemistisch fermenteren

'Op een zachte en prettige manier heeft Ineke me hierbij begeleidt.'

Ik ken Ineke al een tijdje en weet dat ze veel kennis heeft en vooral ook invoelend vermogen. Ik ben bij haar geweest met burn-out klachten en wilde graag meer energie. Misschien was er nog een supplement dat kon helpen of een voedingsadvies. Het was haar al vrij snel duidelijk dat er een emotioneel energielek was. Ik heb toen onder hypnose de emotionele ballast van vroeger, waar ik op onbewust niveau nog last van had, teruggegeven aan waar het vandaan kwam. Op een zachte en prettige manier heeft Ineke me hierbij begeleidt. Nadien voelde ik me opgelucht en letterlijk lichter. Alsof ik het niet meer hoef mee te zeulen. Nu weken verder voel ik dat het nog doorwerkt. Ik voel weer de rust om te mediteren en slaap beter. Ik raad iedereen aan om niet door te lopen met spanningsklachten maar eens met Ineke te sparren op welk gebied er heling of aandacht nodig is. Ik vond het een fijne ervaring en ben elke keer weer verrast waar aan gewerkt mag worden.
Gea
Hypnose

'Ik had niks willen missen!'

Het snijden en masseren van de kool vond ik het leukst. En de afsluitende maaltijd, samen eten en de diversiteit in de gerechten. Wat ik heb geleerd: het proces zelf en het verschil met inmaken en gebruik van diverse smaken. Ik heb geleerd het energetische bewuster in te zetten versus de praktische zaken. Het leukst? Samen eten.
Helene
Alchemistisch fermenteren