De juiste stofjes op de juiste plek

FERMENTEREN KUN JE LEREN
 
 

Fermentatie is de transformatie van voeding door middel van bacteriën, schimmels, gist en enzymen. Het is een alchemistisch proces. Door dit proces voeg je een meerwaarde aan je voedsel toe die je kunt samenvatten als levensenergie. Vitaliteit.

Deze levensenergie ontstaat niet alleen door het fermentatieproces, maar ook door de aandacht en intentie waarmee je deze processen in gang zet.
 
Het resultaat? Goud voor je darmen.
 
Voeding is zoveel meer dan calorieën. Voeding is energie. Energie is informatie.
 
Ik zal je vast 1 belangrijk geheim vertellen: bij gezonde voeding gaat het niet alleen om wat je eet. Het gaat er ook (misschien wel vooral) om MET WIE je eet, en HOE je eet. (Bij voorkeur met je handen en van elkaars bord.) De locatie is ook niet onbelangrijk, daarom heb ik gekozen voor een magische locatie, de open kas in de Biotoop van Haren.
 
Tijdens het fermenteren (van voedsel) maken we ook nog in een handomdraai onze eigen (vegetarische) avondmaaltijd op orthomoleculaire wijze. Dat wil zeggen: zonder granen, zonder zuivel en zonder suiker.
 
Je gaat naar huis met je eigen potten gefermenteerde groenten en kimchi. De recepten krijg je mee en bovenal, na vandaag mag je jezelf een echte ‘fermento’ noemen.

Aanmelden

Na de betaling is je aanmelding definitief

Ervaringen

De middag starten met een grondende meditatie vond ik erg fijn. Je leerde ons over het belang van energie en liefde die we aan de voeding kunnen geven. Dit heeft mij meer bewust gemaakt. De locatie was perfect en ik was onder de indruk van de hoeveelheid stralende groente, kruiden en specerijen die we mochten gebruiken. Het praktisch bezig zijn in een gemoedelijke sfeer was leuk en erg leerzaam. De hele middag was inspirerend en ik ben thuis al flink aan de slag gegaan. Absoluut een aanbeveling.
Sabrina
Ik heb meer variaties geleerd; zelf verval ik vaak in dezelfde combi's. Goed voor mij om na online cursussen ook samen praktisch bezig te zijn. Ik vond het leuk dat er allerlei potjes met toevoegingen en sausjes waren zodat ik dat kon uitproberen en leuk om elkaar te inspireren door al snijdend en etend met elkaar te kletsen. Vond de gezamenlijke afsluiting ook leuk met allerlei gerechtjes. Ging prima; lekker ongedwongen. Hadden wel mazzel met structurele afwassers anders hadden we niet zo lekker door kunnen werken.
Bernice
Het is makkelijker dan ik dacht Het leukst vond ik de gemoedelijkheid, de sfeer en de interactie onderling in de groep
Anoniem