No Guts, No Glory

Photography: Dajana Heremic

Als ik op mijn twintigste wist wat ik nu weet was mij een hoop ellende bespaard gebleven. Dit is een verdrietig besef geweest, maar wel mijn drijfveer en motor om nu mijn missie uit te dragen: “Een gezonde geest in een gezond lichaam

Over mij

"Zelf door het leven wijs geworden is Ineke een liefdevolle, betrokken en professionele therapeut. Met scherpe blik en een groot analytisch denkvermogen weet zij snel de vinger op de zere plek te leggen".
Hélène Thibaudier -Effortless Coach 

Het heeft mij jaren (en een hele opleiding) gekost om te begrijpen waar mijn eigen depressie en uiteindelijk burn-out vandaan kwamen. Wat bleek: ik was niet gek en er was ook niets mis met de stofjes in mijn hoofd. Mijn darmen… ja, daar was het wel een puinhoop. Pas toen ik daar ben gaan opruimen, mijn voeding en leefstijl drastisch heb omgegooid kreeg ik langzaam maar zeker de energie die ik nodig had om ook de emotionele en mentale kant van mijn depressie aan te pakken. 

Nu kan ik mijn kennis en ervaring inzetten voor anderen. Ik genees niet, dat doet het lichaam zelf. Ik weet wel welke omstandigheden het lichaam nodig heeft om de balans te herstellen en te genezen. Het is eigenlijk gek dat gezonde voeding en leefstijl een studie vereist, maar dat is hoe het er nu voor staat. 

Helaas leren we niet meer wat voor sterke, veerkrachtige wezens wij zijn. We krijgen vooral te horen dat we allerlei defecten hebben waarvan de symptomen onderdrukt moeten worden met pilletjes en zalfjes. Daarnaast worden we verkeerd geïnformeerd over wat gezond voor ons is en zo drijven we steeds verder af van onze natuur. 

Zowel een depressie als een burn-out is een gelegenheid om te transformeren. Het is geen straf en het is ook geen defect. Ik geloof niet dat ‘dingen nou eenmaal zo zijn’. Alles heeft een oorzaak en dus ook een oplossing. 

Ik beloof niet dat het altijd een makkelijke weg zal zijn en ook niet dat het alleen maar leuk is. Wat ik je wel kan garanderen is dat je volledig zult transformeren als je de kans aangrijpt, met een rijker, leven in overeenstemming met jouw volle potentie als resultaat. 

Wie is Holymayo?

Het nieuwe paradigma gaat over weten, autonomie en regie.

Het nieuwe paradigma gaat over weten, autonomie en regie.

HolyMayo is mijn praktijk voor Orthomoleculaire & Natuurgeneeskunde. Deze naam staat staat voor humor en luchtigheid, maar ook voor waarheid en rechtvaardigheid.

Er zijn steeds meer mensen met een helder bewustzijn op gezondheid en de helende kracht van de mens, als wij onzelf dit toestaan. Ons lichaam is een intelligent zelfgenezend systeem en onze geest stuurt dit aan.

Als we ons dit herinneren, stoppen met onszelf te vergiftigen en als we ons bevrijden van oude pijn, dan transformeren we onszelf en dus de wereld. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust.

We zitten aan het eind van een oud paradigma, ook in de gezondheidszorg. Het oude paradigma gaat over denken en angst. Over gevaar, controle, onmacht, afstand, onvolmaaktheid en interventies van buitenaf. Het gaat over afhankelijkheid en onderwerping. Het nieuwe paradigma gaat over weten, autonomie en regie. Het gaat over de kracht van onze geest, over balans en over ons zelfhelende vermogen. Over verbinden, verantwoordelijkheid en inclusiviteit. Het gaat over vrijheid en moed. 

 

Ik zie je daar!

Opleidingen en trainingen

Naast mijn opleiding tot Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut heb ik medische basiskennis gevolgd waardoor ik goed kan aansluiten bij het reguliere circuit. Daarnaast heb ik diverse verdiepende trainingen gedaan op gebied van neurotransmitters, de darmen en burn-out. Door deze bij- en nascholingen blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen zodat ik de meest nieuwe inzichten direct kan toepassen.

2024 NLP Practitioner – UNLP

2022 Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut – Evenwijs

2022 Chronische stress – Evenwijs

2021 Leaky gut; nieuwe therapieopties – Natuurlijk.Fit

2021 Neurotransmitters – brug tussen lichaam en geest – Viteducatie

2021 Neuroregulatie – Evenwijs

2021 Het belang van vitamine D en K bij covid19- Natura Foundation

2021 Herstel bij longcovid – Natura Foundation

2020 Neurotransmitters – School voor Homeopathie

2020 Veerkracht en burn-out – School voor homeopathie

2018-2019 Medische basiskennis – School voor Homeopathie 

2018 Creatief leven, Omgaan met eenzaamheid – Faktor 5

2013 Provocatieve coaching, Maarsingh en van Steijn

2012 Kern-achtig communiceren – Bisho

2000-2006 Bachelor of Social Work – NHL