No Guts, No Glory

Vorige slide
Volgende slide

De beste probiotica maak je zelf

Voeding is informatie

Fermentatie is de transformatie van voeding door middel van bacteriën, schimmels, gist en enzymen. Het is een alchemistisch proces. Door dit proces voeg je een meerwaarde aan je voedsel toe die je kunt samenvatten als levensenergie. Vitaliteit.

Deze levensenergie ontstaat niet alleen door het fermentatieproces, maar ook door de aandacht en intentie waarmee je deze processen in gang zet.
 

Het resultaat? Goud voor je darmen.

 
Ik zal je vast 1 belangrijk geheim vertellen: bij gezonde voeding gaat het niet alleen om wat je eet. Het gaat er ook om met WIE je eet, en HOE je eet. (Bij voorkeur met je handen en van elkaars bord.)
 
Tijdens het fermenteren (van voedsel) maken we ook nog in een handomdraai onze eigen (vegetarische) avondmaaltijd op orthomoleculaire wijze. Dat wil zeggen: zonder granen, zonder zuivel en zonder suiker.
 
Je gaat naar huis met je eigen potten gefermenteerde groenten en kimchi. De recepten krijg je mee en bovenal, na vandaag mag je jezelf een echte ‘fermento’ noemen.

Gezond, lekker, betaalbaar en duurzaam gaan heel goed samen.

Aanmelden €88

Bij aanmelding ontvang je een factuur. Na de betaling is je aanmelding definitief. 

Ervaringen

De middag starten met een grondende meditatie vond ik erg fijn. Je leerde ons over het belang van energie en liefde die we aan de voeding kunnen geven. Dit heeft mij meer bewust gemaakt. De locatie was perfect en ik was onder de indruk van de hoeveelheid stralende groente, kruiden en specerijen die we mochten gebruiken. Het praktisch bezig zijn in een gemoedelijke sfeer was leuk en erg leerzaam. De hele middag was inspirerend en ik ben thuis al flink aan de slag gegaan. Absoluut een aanbeveling.
Sabrina
Ik heb meer variaties geleerd; zelf verval ik vaak in dezelfde combi's. Goed voor mij om na online cursussen ook samen praktisch bezig te zijn. Ik vond het leuk dat er allerlei potjes met toevoegingen en sausjes waren zodat ik dat kon uitproberen en leuk om elkaar te inspireren door al snijdend en etend met elkaar te kletsen. Vond de gezamenlijke afsluiting ook leuk met allerlei gerechtjes. Ging prima; lekker ongedwongen. Hadden wel mazzel met structurele afwassers anders hadden we niet zo lekker door kunnen werken.
Bernice
Het is makkelijker dan ik dacht Het leukst vond ik de gemoedelijkheid, de sfeer en de interactie onderling in de groep
Helga
Ik heb een leuke dag gehad. Vond de gezamenlijke afsluiting ook leuk met allerlei gerechtjes. Ging prima; lekker ongedwongen.
Sarah
Voeding is veel meer dan calorieën. Voeding is informatie.
Ineke Eebes
Oprichtster Holymayo

Darmen en geluk

Wist jij dat gelukshormonen voor 80 tot 90 procent in de darmen worden gemaakt? En weet je dan ook dat dit alleen gebeurt bij een evenwichtige darmflora? Wanneer je niet de juiste bacteriën in je darmen hebt, kun je geen serotonine maken. Een van de hormonen die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van depressies.  

 

 

 

Depressie is een van de aandoeningen waarbij chronische stress de hoofdrol speelt samen met de darmen. SSRI’s werken om die reden vaak niet of in het beste geval heel even. Vervolgens kom je er bijna nooit meer van af. Het elimineren van schadelijke voeding en helen van de darm zou daarom altijd stap 1 moeten zijn.

 

 

Het eten van  gefermenteerde voeding kan hier enorm aan bijdragen vanwege de probiotica die onstaat tijdens het proces. Neurotransmitters kunnen alleen gemaakt en vervoerd worden met de juiste voeding én darmbacteriën.

 

Gefermenteerd voedsel is hierbij een zeer krachtige manier om je darmen de voorzien van de juiste (balans in) bacteriën.

Leer van voedsel goud maken door het alchemistisch proces dat fermenteren heet.

Deze dag leer je:

  • Wat is fermenteren
  • Waar is het goed voor
  • Hoe fermenteer je groenten
  • Wat doet intentie met de voedingswaarde
 
In 1 middag leer je was fermentatie is, waar het goed voor is en hoe het werkt. Vanaf dat moment heb je voor altijd gratis probiotica in huis welke rijker is dan welke capsule dan ook
Foto: Dajana Heremic

Aanmelden €88

Bij aanmelding ontvang je een factuur. Na de betaling is je aanmelding definitief. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *