Ingredienten
1 bloemkool
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
Norimix,
1 tl koriander
1 tl komijn en 1 tl kerrie,
Wilde gerookte zalm
Venkel
Ijsbergsla
Olijfolie extra vierge
Zout en peper
Bereiding
Bloemkoolroosjes even aanbakken met de ui en knoflook. Water er bij en ad kook brengen. Als het gaar is een scheut olijfolie er door samen met een tl komijn poeder, een tl koriander poeder en een eetlepel kerrie. Op smaak brengen met hymalaya zout en peper Voor een betere verzadiging kun je na dat je het vuur hebt uitgedraaid er een ei door mixen. Inscheppen en toppen met wilde gerookte zalm en een norimix met zout.
De salade is gemaakt met heel fijn gesneden ijsbergsla, venkel, komkommer en gefermenteerde spitskool (zie fermenteren). De topping is van tijm, zalm en wat je nog verder lekker lijkt.
Bon apetit!