De juiste stofjes op de juiste plek

Ineke Eebes

Ineke Eebes

Ineke is Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut met als specialisatie depressie,burn-out en verslaving.

Stress

Een goed uitgebalanceerd, voedzaam dieet is essentieel voor het behoud van een goede mentale en fysieke gezondheid.  

Foodcraft

Ineke Eebes

CONTENT CREATOR

Ineke is orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in depressie en burn-out. 

Bloemkoolsoep met zalm

Ingredienten

1 bloemkool

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 takje tijm

Norimix, 


1 tl koriander

1 tl komijn en 1 tl kerrie, 


Wilde gerookte zalm

Venkel

Ijsbergsla

Olijfolie extra vierge


Zout en peper

 

Bereiding

Bloemkoolroosjes even aanbakken met de ui en knoflook. Water er bij en ad kook brengen. Als het gaar is een scheut olijfolie er door samen met een tl komijn poeder, een tl koriander poeder en een eetlepel kerrie. Op smaak brengen met hymalaya zout en peper Voor een betere verzadiging kun je na dat je het vuur hebt uitgedraaid er een ei door mixen. Inscheppen en toppen met wilde gerookte zalm en een norimix met zout.
De salade is gemaakt met heel fijn gesneden ijsbergsla, venkel, komkommer en gefermenteerde spitskool (zie fermenteren). De topping is van tijm, zalm en wat je nog verder lekker lijkt. 

Bon apetit!

We moeten dus voldoende water drinken want het is goed voor je hart, brein en gezondheid. Verder bestaat ons lichaam gemiddeld voor 70% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor 92% uit water en onze hersenen voor 90%. 

Voedingsvezels (vezels) zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ze dragen ook bij aan een verzadigd gevoel na het eten. En ze verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Vitamines krijg je in kleine hoeveelheden binnen via je eten en drinken. Dat wisselt van enkele microgrammen tot tientallen milligrammen. Ze leveren geen energie. 

Volg mij op 

Voor inspiratie en tips – volg @holymayo op Instagram. Welkom!