No Guts, No Glory

Picture of Ineke Eebes

Ineke Eebes

Ineke is Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut met als specialisatie depressie,burn-out en verslaving.

Titel (2)

Garnalen bisque

Garnalenhuidjes weg gooien? NEE!!!!

Het pantser van garnalen zit vol met chitine. Dit stofje zorgt voor de stevigheid van het uitwendige skelet. In chitine zit glucosamine, een van de 8 essentiële suikers. Met essentieel wordt hier bedoeld dat het lichaam ze nodig heeft.

We hebben essentiële suikers nodig voor ons afweersysteem, voor onze hersenen, spijsvertering en hormonen. Alles dus eigenlijk.

Essentiële suikers spelen een belangrijke rol bij de communicatie tussen cellen. Wanneer deze communicatie optimaal verloopt kan het lichaam zelf correcties maken. Kortom: ze zijn noodzakelijk voor ons zelfherstellend vermogen! Daarnaast is glucosamine belangrijk voor de opbouw van huid, haar, kraakbeen, botten en nagels. Hier kunnen we dus niet genoeg van eten.. toch?

Dus als je weer eens garnalen hebt gegeten, bewaar de huidjes. Kook ze zo’n 20 minuten met water en tomaten. Voeg Himalaya of Keltisch zeezout naar smaak toe. Een beetje cayennepeper of gewone peper is ook erg lekker. Mix alles door elkaar met de staafmikser en zeef het. Warm weer op, klaar!

Wil je er helemaal een essentiële suikerbom van maken dan kun je er nog zeewier zoals nori of wakame en shiitakes aan toevoegen. Dit is niet alleen erg gezond maar ook lekker.

Bon apetit!

Zon verstandig

‘Drie dingen kunnen niet lang verborgen blijven: de zon, de maan en de waarheid. – ‘Sidharta Gautama Boeddha   Vanaf mei ongeveer begint het in

Read More »