No Guts, No Glory

Picture of Ineke Eebes

Ineke Eebes

Ineke is Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut met als specialisatie depressie,burn-out en verslaving.

PANA6212

Waarom HolyMayo?

Mijn praktijk heet HolyMayo.

 

Dit staat voor een aantal dingen. Ten eerste: ik hou van mayonaise. Altijd al gedaan. Als ik een patatje ergens kocht dan wilde ik het liefst de mayonaise in het bakje van de patat en vice versa. Het was altijd te weinig. “Maar mayonaise is toch ongezond! Veel te vet!” riepen de mensen.

Niets is minder waar! Wanneer je goede ingrediënten gebruikt en de suiker achterwege laat, is mayonaise het tegendeel van ongezond! Het bestaat uit gezonde vetten en eiwitten! Daarnaast kun je er nog lekkere kruiden en specerijen aan toevoegen. SUPER gezond juist! Heilig inderdaad.

 

HolyMayo staat voor humor en luchtigheid. Ook voor no nonsense. Ik hou ervan. Het kenmerkt mijn stijl. ‘Ik doe het op mijn manier, ik kan niet anders’.

 

Het staat echter ook voor de misinformatie die er gaande is vanuit onder andere de voedingsindustrie. Een voor de hand liggend voorbeeld hier is dat vet, met name verzadigde vetten, ongezond zijn en voor hart- en vaatziekten zorgen. Het is al lang achterhaald. Het is met name suiker waar je dik en ziek van wordt. Het zijn vooral de meervoudig onverzadigde (en bewerkte) plant-oliën (met uitzondering van olijfolie) waar je ontstekingen van krijgt. Dit zijn onderwerpen die mij letterlijk aan het hart gaan. De reden dat dit niet bij de massa bekend is, gaat over geld en macht. Daar mag best wat van gezegd worden.

 

Dus dat doe ik. Niet iedereen kan het horen en dat hoeft ook niet. Het gaat mij er om dat die mensen die wel open staan iemand weten te vinden die een ander verhaal vertelt. Een verhaal dat wel resoneert met wat ze eigenlijk al weten.

 

We zitten aan het eind van een oud paradigma, ook in de gezondheidszorg. Dit oude paradigma gaat over denken en angst. Over gevaar, controle, onmacht, afstand, machteloosheid, onvolmaaktheid, en interventies van buitenaf. Het gaat over afhankelijkheid en onderwerping.

 

Het nieuwe paradigma gaat over weten, autonomie en regie. Het gaat over de kracht van onze geest, over balans en ons zelfhelend vermogen. Over verbinden, verantwoordelijkheid en inclusiviteit. Het gaat over vrijheid en moed.

 

Dus als je me zoekt, dan ben ik hier.

en als je lekkere mayonaise wil is hier een makkelijk recept.

 


 

 


 

In licht, liefde en gezondheid,

 

Ineke

Zon verstandig

‘Drie dingen kunnen niet lang verborgen blijven: de zon, de maan en de waarheid. – ‘Sidharta Gautama Boeddha   Vanaf mei ongeveer begint het in

Read More »