De juiste stofjes op de juiste plek

Ineke Eebes

Ineke Eebes

Ineke is Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut met als specialisatie depressie,burn-out en verslaving.

Ontwerp zonder titel (21)
Stress

Een goed uitgebalanceerd, voedzaam dieet is essentieel voor het behoud van een goede mentale en fysieke gezondheid.  

Foodcraft

Ineke Eebes

CONTENT CREATOR

Ineke is orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in depressie en burn-out. 

Schaarste of overvloed?

Schaarste is een natuurlijke bedreiging voor het overleven van een soort. Dit zorgt voor stress, en stress en zet ons angstbrein aan. Dat doet blijkbaar gekke dingen met mensen.

 

Zoals mensen die treeën vol zonnebloemolie inslaan of torenhoge prijzen bieden op internet voor een flesje olie. Ja, echt! ik zag een aangebroken fles zonnebloemolie met nog zo’n 100 ml er is die werd aangeboden voor 50 euro! Nog niet lang geleden gebeurde dit met WC-papier en nu is het olie.

 

Voor mij is het onbegrijpelijk. Is het vooruitzicht dat ik maanden lang in mijn huis opgesloten zit of dat de schappen straks leeg zijn, dan is patat frituren en pleepapier het laatste waar ik aan denk. Frituren is hier geen prioriteit.

Een waterfilter heb je denk ik meer aan. Dat, en wat proteïne en vetrijke producten en potjes vitamines. Voor de grote boodschap gebruik ik wel een sok.

 

Wat volgens mij nog belangrijker is, dat we elkaar helpen en bijstaan in moeilijke tijden. Volgens mij vergroot dat juist onze overlevingskansen.

 

Schaarste creëren is een truc die al eeuwen lang door overheden gebruikt wordt om macht uit te oefenen. Wanneer we in angst leven kunnen we niet meer rationeel nadenken en zoeken we toevlucht bij een leider.

 

“Help, vertel mij wat te doen.” We zijn letterlijk overlgeleverd. Vertel op het NOS iets over zonnebloemolie en mensen rennen naar de winkel. Ik stel me zo voor dat er achter de schermen soms behoorlijk hard gelachen wordt.

 

Creër het probleem, en kom dan met de oplossing (allemaal inenten!/ QR-codes/ gezichtsherkenning/ puntensystemen). Problem- action- solution wordt dit ook genoemd. Allemaal voor onze eigen bestwil natuurlijk.

 

Trap er niet in. Ga niet mee in het idee van schaarste. Die is er niet. Er is overvloed. We zijn niet afhankelijk, we zijn sterk en autonoom.

 

In wijsheid, licht en liefde,

 

 

Ineke Eebes 

Orthomoleculair specialist bij depressie en burn-out

We moeten dus voldoende water drinken want het is goed voor je hart, brein en gezondheid. Verder bestaat ons lichaam gemiddeld voor 70% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor 92% uit water en onze hersenen voor 90%. 

Voedingsvezels (vezels) zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ze dragen ook bij aan een verzadigd gevoel na het eten. En ze verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Vitamines krijg je in kleine hoeveelheden binnen via je eten en drinken. Dat wisselt van enkele microgrammen tot tientallen milligrammen. Ze leveren geen energie. 

Volg mij op 

Voor inspiratie en tips – volg @holymayo op Instagram. Welkom!