No Guts, No Glory

Picture of Ineke Eebes

Ineke Eebes

Ineke is Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut met als specialisatie depressie,burn-out en verslaving.

There is a difference between knowing the path, and walking it. (1)

The short way, is the long way home

De buitenwereld is een reflectie van jouw binnenwereld. Met andere woorden, jij creëert de wereld waarin je leeft. Dat kan best even confronterend zijn, maar het is goed nieuws. Ik hoor mensen al denken of zuchten: “en de mensen op de Gaza dan? Of in de derde wereld? Hebben die dit zelf gewild?” Nee, uiteraard niet. Dat ligt veel en veel complexer. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mensen vanuit hun hart leven dit soort bizarre oorlogen verleden tijd zijn. Ik schrijf deze brief in Nederland. Ik hoef niet bang te zijn elk moment gebombardeerd te worden. Daarom schrijf ik een nieuwsbrief over manifesteren, en iemand in een oorlogsgebied waarschijnlijk niet.

 

Manifesteren is hot! Ik zie steeds meer manifestatiekoningen en koninginnen die allemaal zeggen dé manier te kennen waarop je snel kunt manifesteren wat je maar wil (nu voor € 11,- in plaats van € 4995,-). Via klank, visualisatie, affirmatie, meditatie of gewoon door te vertrouwen. 

 

Dit zijn allemaal mooie manieren om met je eigen frequentie bezig te zijn, als je er plezier in hebt. Het gevaar zit hem er in dat jij je op een enkel ding gaat richten en niet manifesteert wat je graag wil. In sommige gevallen krijg je juist meer ellende (en is het ook nog je eigen schuld). 


Er wordt namelijk iets essentieels vergeten. De ‘onderstroom‘. Dit zijn blokkades en overtuigingen die liggen opgeslagen in je onderbewuste.

 

Ik zeg niet dat affirmeren over geld of andere materiële waarden zinloos is, ik zeg dat als jij in je onderbewuste een programma hebt draaien die dit blokkeert het kan zijn dat je juist (nog meer) armoede aantrekt. Een programma in je onderbewuste kan zijn: ‘ik ben het niet waard’, of ‘ik ben waardeloos’. Wanneer jij dan bijvoorbeeld probeert geld te manifesteren (in de materie zichtbaar te maken), maar jouw onderbewuste zend uit dat je van geen waarde bent, dan is dát wat je projecteert en dus zichtbaar maakt. Meer van hetzelfde dus! 

 

Er is, nogmaals, niets mis met positieve affirmaties over je waarde. Het is essentieel dat je bewust bent van je taalgebruik, maar het is de lange weg naar huis wanneer je hiermee probeert hardnekkige overtuigingen te veranderen. De korte(re) weg is het opruimen van het programma dat jou in de weg staat overvloed aan te trekken. Dit is een heel andere mindset. 

 

Ik denk dat er drie voorwaarden zijn bij succesvol manifesteren:

1. Dat je wat je wil manifesteren komt vanuit je hart
2. Dat het gedragen is 
3. Schaduwwerk

 

Tot slot, dat je er tijdens de reis op vertrouwt dat ALLES wat je naar je toe haalt, de bedoeling is. Vertrouwen dus. Het belangrijkste bij het creëren van je droomleven is, het opruimen van obstakels die dat droomleven tegenhouden. Schaduwwerk dus. 

 

Dat is niet populair. Niet leuk. Dat is niet snel. Dat klinkt als moeite doen en hard werken. Pijn! Dat mensen in de basis pijnvermijdend zijn, is de reden dat er veel geld wordt verdiend met weer een nieuwe manifestatiecursus die zich richt op fijne gevoelens en toxische positiviteit. Zonde van je tijd en van je geld, als je er toch al niet zo veel van had. 

 

De cosmic joke is: je bent al thuis. Je bent al liefde. Je bent al-een, heel. Je hoeft niet gefikst want je bent niet stuk. Geluk en overvloed is je geboorterecht. Hoe kan het dan dat er steeds meer mensen leven in schaarste? In armoede?

 

Iemand die hier over schrijft en spreekt, is Patrick Scheers. Hij heeft hier een boek over geschreven en komt deze toelichten in Groningen op 19 mei.  Dit boek gaat niet over hoe je snel rijk kunt worden. Het gaat over de energie achter geld. Over vragen als: is geld slecht? Is geld ‘niet spiritueel’? Zou een basis inkomen verplicht moeten zijn of is er geen geld in 5D? 

 

Zijn lezing gaat over de universele natuurwetten en over hoe je goud kunt creëren vanuit het veld van overvloedsbewustzijn. Hoe je dat doet? BE the change you want to see in the world. (En lekker veel schaduwwerk 🙂

 

Wil je hier meer over weten en je overtuigingen over geld eens lekker onder de loep leggen, Kom dan vooral naar zijn lezing op 19 mei in Edanz. Het wordt leuk, leerzaam en het kost bijna niks. 🙂

 

Ik wens je een dag vol overvloed en liefde! 

 

Ineke Eebes

Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut

Zon verstandig

‘Drie dingen kunnen niet lang verborgen blijven: de zon, de maan en de waarheid. – ‘Sidharta Gautama Boeddha   Vanaf mei ongeveer begint het in

Read More »