ZADEN- EN PITTENBROODJE
Waarom meer pitten en zaden eten? De meeste zaden en pitten bevatten veel gezonde micronutrienten waaronder:
Vitamine E, B complex mangaan, zink, calcium, kalium, magnesium en ijzer. Ze zitten boordevol antioxidanten (denk anti-aging). Ook zitten in sommige zaden veel omega3. Dat is goed voor… alles.
Zaden en pitten passen in een veganistisch dieet, in een paleo dieet en in een glutenvrij dieet. Ze staan niet erg bekend om een antigene werking. Mensen met een notenallergie of coeliakie kunnen ze dus gewoon eten.
Hier en super simpel recept waar je lang plezier van gaat hebben.
Ingredienten
100 gr bruine amandelen of amandelmeel
100 gr pecannoten
100 gr pompoenpitten
200 gr abrikozen
50 gr rozijnen
5 eieren
zout
Bereiding
Abrikozen in kleine stukjes snijden. Alle ingrediënten bij elkaar doen in een kom. Goed mengen en in een bakblik doen.
Afbakken in ongeveer een uur op 175 graden.
THAT’S IT???? That’s it.
Enjoy!
Dit kun je eten als je een tussendoortje wil en je hebt al flink trek. Door het fruit krijg je snel energie en de zaden en noten geven je de energie op langere termijn. Een perfect ‘vier uurtje’. Een beetje (kokos)boter er op smaakt erg goed. Heel gezond ook nog.
Heb je een lage bloeddruk dan een beetje matigen met chiazaad. Deze heeft van zichzelf ook een beetje een bloeddrukverlagende werking.
Geïnteresseerd in meer recepten die geen granen bevatten? Klik dan hier om mijn e-book over de werking van granen plus vier makkelijk recepten te ontvangen.
Namasté,
Ineke Eebes