De juiste stofjes op de juiste plek

Ineke Eebes

Ineke Eebes

Ineke is Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut met als specialisatie depressie,burn-out en verslaving.

Stress

Een goed uitgebalanceerd, voedzaam dieet is essentieel voor het behoud van een goede mentale en fysieke gezondheid.  

Foodcraft

Ineke Eebes

CONTENT CREATOR

Ineke is orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in depressie en burn-out. 

Cosmic cooking

Cosmic cooking is een service die ik verleen aan mensen die bewuster willen leven en eten en daarin opgestart willen worden.

 

In een middag en avond leer ik je de basis van de Orthomoleculaire keuken maken en proeven. Dit betekent koken zonder graan (gluten), zonder zuivel (lactose) en zonder geraffineerde suikers. Ook nachtschade en peulvruchten gebruik ik zeer beperkt (alles is op maat).

 

Het betekent ook dat je bewust met de energie omgaat waarmee je kookt en de overtuigingen die je hebt over voeding en eten.

 

HOE je eet is MINSTENS zo belangrijk als wat je eet en hoeveel je eet.

Het werkt zo: Jij brengt een groepje bij elkaar van 5 tot 8 mensen (afhankelijk van de keuken) en stelt je keuken beschikbaar. Ik kom langs met de boodschappen, recepten en de know how.

 

We gaan samen aan de slag met de gerechten en tegen de avond laat ik jullie genieten van een gezonde voedzame maaltijd. Hiervoor mag je me uitnodigen, maar je mag het ook nuttigen in besloten kring.

 

Voor meer informatie kun je hier klikken, contact opnemen via het contactfornulier of bellen met 0616226177

We moeten dus voldoende water drinken want het is goed voor je hart, brein en gezondheid. Verder bestaat ons lichaam gemiddeld voor 70% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor 92% uit water en onze hersenen voor 90%. 

Voedingsvezels (vezels) zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ze dragen ook bij aan een verzadigd gevoel na het eten. En ze verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Vitamines krijg je in kleine hoeveelheden binnen via je eten en drinken. Dat wisselt van enkele microgrammen tot tientallen milligrammen. Ze leveren geen energie. 

Volg mij op 

Voor inspiratie en tips – volg @holymayo op Instagram. Welkom!