Flow

Flow, rust, herstel en groei.. dat is de staat waarin wij van nature verkeren. Deze staat wordt aangestuurd door ons parasympatisch stelsel. Dit is onderdeel van het autonoom zenuwstelsel. Autonoom betekent dat het zichzelf bestuurt. We hoeven bijvoorbeeld niet steeds ons hart de opdracht te geven om te kloppen en ook onze ademhaling gaat automatisch.

 

Vechten vluchten

Als jij niet in de flow-staat bent dan is er iets aan de hand waardoor je overschakelt op de overleefstand. We noemen dit de vecht-vluchtstand. Hier is niets mis mee. Het heeft alleen maar als doel ons te motiveren een oplossing te zoeken zodat we weer ik de flowstaat komen. Het probleem ontstaat  wanneer de stress te lang duurt. Dit kost namelijk energie. Heel veel energie.

 

Chronische stress

Chronische stress is alsof we de hele dag achterna gezeten worden door een leeuw. We raken uitgeput. Hierdoor missen we op een gegeven moment de energie om weer tot rust te komen en te hertellen. Dit geeft onrust, slapeloosheid en vaak allerlei fysieke en mentale klachten zoals hoofdpijn, prikkelbaar darmsyndroom, versnelde veroudering, restless legs of angstklachten en depressie. 

 

Neem de regie terug
Het lijkt niet altijd zo, maar je kunt je eigen zenuwstelsel leren kalmeren. Er is een heel scala aan eenvoudige, maar zeer effectieve manieren om dit te doen. 
 
 

Deze dag gaat over het effect van chronische stress op je lichaam en geest. Welke rol speelt voeding hier in en wat kun je zelf doen om ook in tijden van stress toch je lichaam te leren dat het veilig is. 

Tem jouw chronische leeuw

Deze dag leer je:

  • Wat is nou eigenlijk ‘stress’ (en waarom lukt plannen of je houden aan goede voornemens vaak niet als je gespannen bent)?
  • Wat kun je doen om jezelf te kalmeren (ook al kun je de oplossing nog niet vinden)? 
  • Welke rol heeft voeding? Wat kun je eten en wat beter laten staan?
  • Simpele en doeltreffende methoden die je gedurende de dag kunt doen om jezelf tot rust te brengen.
 

Wat gaan we doen?

Ochtend

We starten de dag met een korte presentatie over stress en wat voor effect dit heeft op je lichaam. Daarna zal je begrijpen dat wat je eet (en wat je niet eet) een groot veel verschil maakt op hoe jij je voelt. Na de presentatie is er voor iedereen ruimte om persoonlijke vragen te stellen en met elkaar te verbinden.

 

Lunch 

We eten een orthomoleculaire lunch. Dat wil zeggen, zonder suiker, zonder graan en zonder zuivel. Je krijgt een aantal leuke en simpele basisrecepten mee naar huis om zelf mee aan de slag te gaan. 

Heb je bepaalde allergieën, geef deze dan tijdig door. 

 

Middag

Ademwerk is een zeer krachtige tool om direct invloed uit te oefenen op je zenuwstelsel. Tijdens een ademsessie leer je welke invloed ademhaling heeft op jouw lichaan en hoe je dit in kunt zetten om diepe ontspanning te ervaren.

Wanneer: 25 november 2022

Investering: E 123,45

Locatie:  Kerklaan 30, 9751 NN Haren

Trainers: Ineke Eebes, Orthomoleculair en Natuurgeneeskundig Therapeut & Ademtherapeut Sander Bijlsma

 

De groep zal maximaal uit 10 personen bestaan zodat wij iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven. 

Je kunt je opgeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan een betaallink. Na de betaling is je plek gereserveerd.

*Annuleren:
Annuleer je korter dan een week vóór het event, dan kun je op een ander moment de workshop volgen. Refund is dan niet mogelijk.